Föreställningen handlar om individens rättighet att välja identitet och grupptillhörighet i relation till kärlek, familj, kultur, tradition och samhälle.
Läs mer om föreställningen här!
En magisk konsert om självförtroende och våra egna inre krafter, som är uppbyggd på musik, kroppsspråk, trolleri och visuella element.
Läs mer om föreställningen här!
Föreställningen som spelades på Örebro Länsteater fick lysande recensioner och väckte debatt i media efter att några föräldrar reagerat på att det var en stark pjäs om skilsmässa.
Läs mer om föreställningen här!
“Starkt om barndomens hemligheter”
“tonträffen är helt rätt!”
Christina Busck, Hälsingetidningar
Läs mer här!
Efter Lewis Carrolls berättelser
Dramatisering: Roland Schimmelpfennig
Översättning: Jan Mark
Regi: Michael Cocke
Lär mer här!
I Var är mitt hem berättar Danjin Malinovic om sin lyckliga uppväxt i Jugoslavien. Ett liv som fick helt andra förutsättningar när kriget kom. Om flykten till ett korrupt Moskva. En berättelse om lycka, krig, flykt och hopp, samt känslan av att vara stämplad som en illegal människa. Till sist om ett Sverige där det verkade möjligt med en nystart. Men där allt inte blev som man tänkt sig.
Var är mitt hem har tidigare berört sin publik djupt, både i skolor och på offentliga föreställningar, och nu ges ett nytt tillfälle att få ta del av denna gripande men också fantastisk hoppingivande berättelse.
Av: Anders Duus
Skådespelare: Ana Gil de Melo Nascimento, David Weiss
Regi och rumsidé: Michael Cocke
Kostym: Katrin Brännström
Mask: Janina Rolfart
Turnéledare/ dramapedagog: Heléne Lindström
Kostymtekniker: Mia Lindberg
Foto: Martin Skoog
Vargar i Väggarna är en föreställning baserad på boken The Wolves In The Walls av den världsberömde barnboks- och fantasyförfattaren Neil Gaiman och illustratören Dave McKean. Idén till berättelsen fick Gaiman efter att hans yngsta dotter berättat för honom om en mardröm hon haft. För att hjälpa henne hantera de rädslor drömmen gav upphov till, hittar han på en berättelse där en familj förhåller sig på olika sätt till de faror som vargarna i väggarna representerar. Läs mer här!
Svenhammed är en vanlig kille, i ett vanligt högstadium, i en vanlig svensk stad med höghus och villaområden. Men hans liv liknar ingen annans.
Läs mer här!
Karagöz måste göra en lång, lång resa. Han måste lämna sin fru och sina barn kvar hemma i byn.
En teaterföreställning om:
Varför det blir lättare att sälja sin bil på Blocket om man heter Knut-Åke.
Modet att komma ut.
Våga göra motstånd mot förtryck.
Vilka som får vara med, och vad som händer med de som inte passar in.
Efter en konflikt på en högstadieskola i Gävleborgs län hösten 2008 uppstod det en stark debatt i lokaltidningarna. 100-tals inlägg med åsikter, tankar, frågor om Sverige, “svenskhet”, mångkultur och främlingsfientlighet.
Inläggen redovisade en uppenbar frustration över att inte kunna tala öppet om problem i vårt samhälle. Att vi lever i ett klimat där man upplever att problem sopas under mattan.
Detta blev starten för ett researcharbete som vi på Folkteatern genomförde på skolor och i vuxenvärlden. Vilka fördomar bär vi på? Vågar vi tala öppet om vad vi känner och tycker?
Ett skepp förliser i en storm och dess passagerare spolas i land på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som överlevt, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Läs mer här!